Van lokale pendeldienst naar internationaal personenvervoer

De veelzijdige geschiedenis van ons familiebedrijf in het personenvervoer begon met de oprichting van zusterbedrijf Beja Tours in 1935. Met een pendeldienst tussen de huizen van marktkooplui en Amsterdamse markten startte Jacob Meering zijn dagelijkse activiteiten binnen het personenvervoer. Met een door hem omgebouwde Chevrolet-bus werd het mogelijk om de kooplui en hun goederen tegelijkertijd te vervoeren. Het was een succesformule en binnen enkele jaren werd een tweede voertuig aangeschaft om aan de toegenomen vraag te voldoen.

De rijke geschiedenis

Na de Tweede Wereldoorlog sloot zoon Willem Meering zich aan bij het bedrijf van zijn vader Jacob. Samen zochten ze naar nieuwe mogelijkheden voor hun onderneming. Zo leverden landelijke theaters tijdens de heropbouw van Nederland het broodnodige amusement voor de bevolking en al snel begonnen vader en zoon met busdiensten voor acteurs en productiemedewerkers naar schouwburgen en theaters in Amsterdam en de rest van het land. 

De economische tijden verbeterden in de jaren vijftig en de eerste internationale busdienst van Meering naar de Franse Côte d'Azur werd een feit. Op een drie dagen durende reis door het Franse platteland waren de eerste groepen met Nederlandse toeristen zonder de hedendaagse moderne gemakken, zoals autosnelwegen, airconditioning en luchtvering, op weg naar een welverdiende kampeervakantie aan de Middellandse Zee.

Meering Touringcars Amsterdam timmert aan de weg

In de jaren zestig reisden steeds meer Amerikaanse toeristen naar Europa voor een bezoek aan de Oude Wereld en het verkennen van hun Europese achtergrond. Dit zorgde voor een belangrijke uitbreiding van Meering Touringcars Amsterdam. Met gekwalificeerde chauffeurs en nieuwe touringcars met luxe functies, zoals volledige airconditioning, verstelbare stoelen en hoge zijruiten met uitzicht op de bergen, werd gezorgd voor een comfortabele langeafstandsreis door 10 landen in 10 dagen. Japanse toeristen volgden snel, evenals Britse, Canadese en Australische toeristen.

Tegelijkertijd ontstonden nieuwe binnenlandse kansen in de jaren van de wereldwijde oliecrisis, zoals een grote opdracht van het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB, wat leidde tot een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het groeiende familiebedrijf. Personenvervoer werd niet alleen georganiseerd voor individuele passagiers via het eigen reisbureau, maar ook voor scholen, verenigingen en grote Nederlandse bedrijven, zoals KLM, Koninklijke Nederlandse Shell en Delta Lloyd.

Continu aan het werk en onderweg

Onder leiding van Willem Meering en met de komst van de derde generatie in het familiebedrijf en inmiddels een vloot van 20 voertuigen in particulier bezit zette Meering Touringcars Amsterdam zijn positie als een belangrijke speler in de branche voort. Zaken bloeiden in de jaren zeventig, tachtig en negentig met het inkomende toerisme in Nederland, langeafstandsreizen in Europa en met vakantiependeldiensten naar Spanje, Oostenrijk en Zwitserland.

Ook in de 21e eeuw, met een groeiend aantal voertuigen en medewerkers, gaan veel nationale en internationale bedrijven, particulieren en wereldwijde reisorganisaties de samenwerking aan met Meering Touringcars Amsterdam. Het is een vertrouwde naam voor het vervoeren van passagiers naar elke gewenste bestemming.

Een mijlpaal

Met het 85-jarige jubileum van het familiebedrijf, blikken Meering Touringcars Amsterdam en Beja Tours in 2020 terug op een lange en rijke geschiedenis in het vervoeren van personen. Met kwaliteit, vakmanschap, traditionele waarden, trots, innovatie en pioniersgeest is een verdere solide basis voor de toekomst gelegd.